BÖLÜM > Tarihçe

Meslek Yüksekokulu bünyesindeki programımız 2012 – 2013 yılında 30 öğrencisi ile eğitim öğretime başlamış olup, zamanla kontenjanımız 60 öğrenciye yükseltilmiştir.  Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programını Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) TYT puan türünden yeterli puan alan öğrenciler tercih edebilir.

Programın amacı, hem işletmecilik bilgisine, hem de hastane yönetimi bilgisine sahip nitelikli ara elemanları sağlık sektörüne kazandırmaktır. Mezunlarımız, devlet ve özel hastaneler başta olmak üzere ilgili laboratuvarlar, eczaneler, ilaç depoları vb. gibi tüm sağlık sektörlerinde iş bulabilirler. Mezunlarımız ayrıca Dikey Geçiş Sınavına girerek Sağlık Yönetimi ve İşletme bölümlerine geçiş yapabilirler.