Yalova Üniversitesi Tarih ve Medeniyet Kulübü

MİSYONU
Kulübümüz, milli ve manevi değerlerimizi  özümsemiş, yeni gelişmelere açık, çağını idrak etmiş, sorumluluk duygusu ve toplumsal duyarlılığı yüksek, bilinçli ve bilgili bir gençliğin oluşması için çalışmalar/faaliyetler yürüterek üzerine düşeni yapmaya çalışacaktır.

VİZYONU
Tüm öğrencilerin tarih ve diğer sosyal alanlarda milli-manevi bilgilerini artırmaya, yeteneklerini geliştirip desteklemeye ve milli tarih şuuru kazandırmaya yönelik her türlü faaliyeti organize ederek Tarih ve Kültür formasyonu kazandırmak.
Bizleri ve bizden sonra gelecek olan neslin milli tarih konusunda bilinçlenmesine katkı sağlamak.

KULÜBÜN AMACI:
Tarih ve Medeniyet  Kulübünün ilk amacı kişiyi gelecekteki hayatında Tarih ve Medeniyet bilinci, toplumsal değerleri ve kültürü hakkında farkındalık sahibi bilinçli ve donanımlı bireyler haline getirmektir. Sosyal, kültürel, mesleki ve akademik faaliyetlerine yardımcı olmakla beraber, düzenlenecek toplantılar ve etkinliklerle her üyenin bilinçlenip, sosyalleşmesini sağlamak, tarih ve medeniyet şuuru kazanmalarını sağlamak, toplum olabilmeyi kavratmak, paylaşmayı öğretmek, sorumluluk duygularını geliştirmektir.

Kulüp Başkanı
Elif Abanoğlu